Volledig scherm
© Kees Martens

Controle op woonwagenkamp Kremersbos Nuenen

NUENEN - De gemeente Nuenen is woensdagochtend begonnen met een controle op woonwagenkamp Kremersbos. Ambtenaren en ingehuurde specialisten maken een inventarisatie van de schuren en gebouwtjes die de bewoners mogelijk illegaal hebben neergezet.

De controle is vooraf aangekondigd aan de bewoners en maakt deel uit van plannen van de gemeente om de situatie op de woonwagenkampen te verbeteren. 

Als bouwsels worden ontdekt waar een vergunning voor nodig is, bekijkt de gemeente of legalisatie mogelijk is. Alleen als er gevaarlijke situaties bestaan, zal meteen worden ingegrepen, aldus een gemeentewoordvoerder. De resultaten van de totale inventarisatie verwacht de gemeente later. 

Kremersbos telt zestien standplaatsen. Er wonen ongeveer vijftig mensen. De gemeente Nuenen is eigenaar en verhuurder van zeven woonwagens. 

Vanwege geldgebrek bij de gemeente zijn de woonwagens jarenlang slecht onderhouden en mogelijk zelfs aan vervanging toe. Als de situatie op het woonwagenkamp weer op orde is zullen de standplaatsen en woonwagens worden overgedragen aan woningcorporatie Helpt Elkander.

De gemeente verwacht de details over de opknapbeurt van Kremersbos binnenkort te kunnen presenteren. De uitvoering kan beginnen als de gemeenteraad er mee instemt. 

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.