Volledig scherm
© Kees Martens

Controle op woonwagenkamp Kremersbos Nuenen

NUENEN - De gemeente Nuenen is woensdagochtend begonnen met een controle op woonwagenkamp Kremersbos. Ambtenaren en ingehuurde specialisten maken een inventarisatie van de schuren en gebouwtjes die de bewoners mogelijk illegaal hebben neergezet.

De controle is vooraf aangekondigd aan de bewoners en maakt deel uit van plannen van de gemeente om de situatie op de woonwagenkampen te verbeteren. 

Als bouwsels worden ontdekt waar een vergunning voor nodig is, bekijkt de gemeente of legalisatie mogelijk is. Alleen als er gevaarlijke situaties bestaan, zal meteen worden ingegrepen, aldus een gemeentewoordvoerder. De resultaten van de totale inventarisatie verwacht de gemeente later. 

Kremersbos telt zestien standplaatsen. Er wonen ongeveer vijftig mensen. De gemeente Nuenen is eigenaar en verhuurder van zeven woonwagens. 

Vanwege geldgebrek bij de gemeente zijn de woonwagens jarenlang slecht onderhouden en mogelijk zelfs aan vervanging toe. Als de situatie op het woonwagenkamp weer op orde is zullen de standplaatsen en woonwagens worden overgedragen aan woningcorporatie Helpt Elkander.

De gemeente verwacht de details over de opknapbeurt van Kremersbos binnenkort te kunnen presenteren. De uitvoering kan beginnen als de gemeenteraad er mee instemt. 

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.