Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Coronavirus vastgesteld bij drie bewoners gesloten verpleeghuis in Nuenen

NUENEN - Anderhalve week nadat verpleeghuis de Akkers in Nuenen werd gesloten voor bezoek is bij drie bewoners het coronavirus vastgesteld. 

De besmetting is volgens een woordvoerder van zorginstelling Archipel donderdag geconstateerd. De drie bewoners worden in isolatie verpleegd. Betrokken personeel neemt met mondkapjes, schorten en brillen voorzorgsmaatregelen. 

Geen andere mededelingen

De Nuenense zanger Bart de Rooij gaf vorige week nog een buitenconcert bij verpleeghuis de Akkers in Nuenen
Volledig scherm
De Nuenense zanger Bart de Rooij gaf vorige week nog een buitenconcert bij verpleeghuis de Akkers in Nuenen © René Manders/DCI Media

Wanneer en hoe het virus het verpleeghuis is binnengekomen, is niet bekend. Het kan bijna twee weken duren tot een besmetting leidt tot ziekte, benadrukt de woordvoerder. Bovendien komt het personeel van het verpleeghuis nog wel gewoon buiten. ,,Het virus is moeilijk buiten de deur te houden. We wisten bij voorbaat dat dit nog kon gebeuren.’’

Over de gezondheidstoestand van de drie coronapatiënten doet Archipel geen nadere mededelingen.

De bewoners van het verpleeghuis in Nuenen werden precies een week geleden nog verrast door een van de vele buitenconcerten die Club Goud op diverse pekken in het land organiseert.