Volledig scherm
Beeld van de populaire overdag-filmvoorstelling in Nuenen, hier in 2016. © Tom Valstar

Cultuur Overdag en Vier Het Leven Nuenen gaan samenwerken

NUENEN - Cultuur Overdag en Vier Het Leven gaan vanaf dit seizoen samenwerken.

Het organiseren van culturele activiteiten is de gemene deler en daarin hebben Cultuur Overdag en Stichting Vier Het Leven elkaar gevonden. Met ingang van het komende seizoen maken ze gebruik van elkaars diensten en activiteiten.

Gastheer

Cultuur Overdag organiseert culturele activiteiten voor mensen met tijd overdag en Stichting Vier Het Leven organiseert film-, theater-, museum- en concertbezoeken voor ouderen die veel thuiszitten omdat ze er niet alleen op uit kunnen of durven gaan. Vrijwilligers zijn gastheer of -vrouw en begeleiden de ouderen van deur tot deur. Nu kan dus ook een groot deel van de activiteiten uit het programma van Cultuur Overdag worden bezocht, waaronder de populaire maandelijkse filmvoorstellingen. Andersom werkt de formule ook. 

Inwoners van Nuenen kunnen bij activiteiten van Cultuur Overdag begeleiding krijgen van de vrijwilligers van Vier Het Leven. Aanmelden is wel noodzakelijk, net als de minimumleeftijd van 65.

Info: cultuuroverdag.nl en 4hetleven.nl

  1. Zundert, geboorteplaats Vincent van Gogh
    PREMIUM
    Video

    Zundert, geboorte­plaats Vincent van Gogh

    EINDHOVEN – De liefde van Vincent van Gogh voor de natuur heeft hij waarschijnlijk van zijn moeder. Dat stelt Ron Dirven, directeur van het Van Gogh Huis in Zundert in de video van vandaag. Die is gemaakt rond de opbouw van de grote tentoonstelling ‘Van Goghs Intimi’ die komende zaterdag, 21 september wordt geopend. Rond de opbouw van die grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.