Volledig scherm
De jaarlijkse ijsbaan met mascotte in Geldrop (archieffoto 2018). © Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

Curling, recordpoging én gratis schaatsen in Geldrop

GELDROP - De Geldropse Heuvel is tot en met 5 januari in wintersfeer gedompeld. Voor de achtste keer vindt het evenement Wintersfeer Geldrop plaats met als centraal punt de schaatsbaan op het horecaplein, waar allerlei activiteiten plaatsvinden.

Het evenement gaat woensdagmiddag om 15.00 uur van start met een openingsfeest waarbij tot 22.00 uur gratis de ijsbaan op het horecaplein kan worden uitgetest.

Daarnaast zijn er vanaf 16.00 uur spellen waarmee toegangskaarten voor de ijsbaan en het Christmas Castle te winnen zijn. Bij dat evenement zetelt de kerstman op 21 en 22 december in het Geldropse kasteel dat ingericht wordt in een sfeer zoals ook bekend is van sinterklaashuizen in de regio.

Wereldrecordpoging

Een hoogtepunt van Wintersfeer is zaterdag de wereldrecordpoging ‘Polonaise op het ijs’. Dat record is nu nog in handen van de gemeente Reusel-De Mierden. Daar stonden vorig jaar 352 mensen dansend op het ijs. Geldrop valt dat record zaterdag aan, onder aanvoering van de stadsprins. De recordpoging start om 19.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Diverse carnavalsverenigingen hebben hun medewerking toegezegd. Voor het eerst zijn er op de Geldropse ijsbaan curlingkampioenschappen. Die wedstrijden beginnen maandag 23 december om 20.00 uur. Dan stelt dj Bas van Beek de deelnemers voor van de vier teams die het tegen elkaar opnemen bij deze wedstrijden.

Gratis

Zoals gebruikelijk gaan ook de kinderen van Geldropse en Mierlose basisscholen weer naar de ijsbaan. Voor het eerst mogen peuters en kleuters tot en met 7 jaar onder begeleiding van ouders op 15, 22, en 29 december en 5 januari van 10.30 tot 11.00 uur gratis komen schaatsen. 

Meer informatie op deze website.