Volledig scherm
PREMIUM
Een varken wordt door twee cursisten naar zijn hok gedirigeerd. © Foto Ton van de Meulenhof

Cursus dierverzorging in Geldrop: Gewillig laat geit Harriet haar sik borstelen

GELDROP - Op de kinderboerderij Geldrop werd donderdag- en vrijdagochtend de jaarlijks cursus dierverzorging gegeven voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Delnemers ontvingen na afloop het diploma ‘Hulpboer’.

,,Ik weet nu hoe ik een konijn moet vasthouden en hoe ik een veer van een kip moet knippen”, zegt Janne Kuunders (12). Ze is een van de tien cursisten die meedoen aan de cursus dierenverzorging op Kinderboerderij Geldrop. Onder begeleiding van Monique Peeman, directrice van de kinderboerderij en drie vrijwilligers leren de kinderen in twee ochtenden hoe de dieren op de kinderboerderij verzorgd moeten worden.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.