Volledig scherm
PREMIUM
Een varken wordt door twee cursisten naar zijn hok gedirigeerd. © Foto Ton van de Meulenhof

Cursus dierverzorging in Geldrop: Gewillig laat geit Harriet haar sik borstelen

GELDROP - Op de kinderboerderij Geldrop werd donderdag- en vrijdagochtend de jaarlijks cursus dierverzorging gegeven voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Delnemers ontvingen na afloop het diploma ‘Hulpboer’.

,,Ik weet nu hoe ik een konijn moet vasthouden en hoe ik een veer van een kip moet knippen”, zegt Janne Kuunders (12). Ze is een van de tien cursisten die meedoen aan de cursus dierenverzorging op Kinderboerderij Geldrop. Onder begeleiding van Monique Peeman, directrice van de kinderboerderij en drie vrijwilligers leren de kinderen in twee ochtenden hoe de dieren op de kinderboerderij verzorgd moeten worden.

  1. Zundert, geboorteplaats Vincent van Gogh
    PREMIUM
    Video

    Zundert, geboorte­plaats Vincent van Gogh

    EINDHOVEN – De liefde van Vincent van Gogh voor de natuur heeft hij waarschijnlijk van zijn moeder. Dat stelt Ron Dirven, directeur van het Van Gogh Huis in Zundert in de video van vandaag. Die is gemaakt rond de opbouw van de grote tentoonstelling ‘Van Goghs Intimi’ die komende zaterdag, 21 september wordt geopend. Rond de opbouw van die grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.