Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo dinsdagavond in vergadering. Bij afwezigheid van burgemeester Berry Link zat raadslid Frans Stravers voor. © FotoMeulenhof

De onbevredigende aftocht van Berry Link in Geldrop-Mierlo

AnalyseGELDROP-MIERLO - Berry Link stapte maandag op als burgemeester van Geldrop-Mierlo. Zijn geloofwaardigheid als hoeder van de integriteit was in het geding gekomen. Veel mist blijft hangen.

Het is de grote vraag die veel inwoners van Geldrop en Mierlo nog wel even zal bezighouden: wat heeft-ie nou eigenlijk gedaan? 'Iets in de relationele sfeer' met een medewerkster dat volgens alle wethouders en alle raadsleden omschreven kon worden als 'een schending van de integriteitsregels'. Maar dat kennelijk toch weer niet zo erg was dat hij er om weggestuurd moest worden. Dat was het oordeel een paar weken geleden.

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.