Volledig scherm
PREMIUM
De glorietijd: de vrouwen van sv. Braakhuizen vieren een kampioenschap.

De vrouwen van sv. Braakhuizen in Geldrop: het was winnen, en dan de kantine in

GELDROP - Voetbalsters die deel uitmaken van de Oranje Leeuwinnen, kunnen nauwelijks nog normaal over straat. Dat was in de tijd dat Lies Moeskops (56) op hoog niveau bij sv. Braakhuizen speelde, wel anders. Maar leuke herinneringen zijn er genoeg, en dus is het tijd voor een reünie.

,,Het was een gezellige tijd, waarin we veel met elkaar hebben meegemaakt”, vertelt Moeskops (56). Zij kwam als 19-jarige in 1982 bij het damesvoetbalteam. ,,Het damesvoetbal is de laatste tijd geweldig in de publiciteit vanwege het succes van Oranje. In mijn tijd was dat niet zo.” En dat terwijl de dames succesvol waren. Het team speelde in de eredivisie en werd vier keer Nederlands kampioen.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.