Volledig scherm
PREMIUM
André Josiassen (derde van links) en Leonie Josiassen (tweede van rechts) bij de start rondleiding bij het kasteel. © FotoMeulenhof

De VVV-gids: Samen verrassen met feiten in Geldrop

ZomerserieGELDROP - André Josiassen en zijn vrouw Leonie geven beide rondleidingen door Geldrop. Dan gaat het (ook) over het snevel- stroatje en de nonnen.  

‘Als we dan bij de kerk staan, vraag ik of ze een idee hebben hoelang de bouw van de Brigidakerk heeft geduurd. De mensen zijn dan verbaasd dat het antwoord slechts twee jaar is.” Leonie Josiassen en haar man André zijn twee van de zes gidsen die de stichting Rondje Geldrop-Mierlo beschikbaar heeft. ,,In de zomer komen er mensen van de campings die een rondleiding willen, maar we hebben ook mensen die een uitje hebben met een team of een familiedag, zussendag.” De rondleiding begint bij het kasteel. ,,Dan laten we zien, door op de gevel te wijzen, dat er verschillende veranderingen zijn geweest in de loop de jaren.”

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.