Dode gevonden in Bospark 't Wolfsven in Mierlo

video+updateMIERLO - In een vakantiehuisje op Bospark ’t Wolfsven in Mierlo is vrijdag een dode persoon gevonden. Over de doodsoorzaak is nog niks bekend. ,,We houden rekening met verschillende scenario’s vandaar dat we grondig onderzoek aan het doen zijn’’, aldus een woordvoerder van de politie.

De eerste melding kwam rond 11.30 uur binnen bij de meldkamer. Twee uur later meldde de politie dat er in één van de vakantiehuisjes op het park een lichaam is aangetroffen. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan in de recreatiewoning en de omgeving is afgezet met politielinten. De gordijnen van het huisje waarin de dode is gevonden zijn dicht, aan de achterkant staat een raampje open en onderzoekers in witte pakken lopen in en uit. 

De politie wil nog niets zeggen over de identiteit van de dode. Ook is niet bekend of het een gast van het park was en hoe lang en met wie de persoon in het huisje verbleef. ,,Details over de overleden persoon geven we nog niet omdat we eerst de familie willen inlichten.’’

Nieuwe gasten die vrijdagmiddag bij ’t Wolfsven in Mierlo aankomen voor een paar dagen vakantie kijken vreemd op als ze de rood-witte linten in de buurt van hun huisje zien. Sommigen pakken gewoon hun bagage uit de auto en trekken in hun huisje. ,,We mogen er in, dus het zal wel goed zijn’’, zegt een man.  Wie een ander huisje vraagt omdat-ie het zijne te dicht bij de plek van het onderzoek vindt liggen, krijgt een nieuw onderkomen. ,,Ik vind het toch wel eng’’, zeggen een man en een vrouw die tassen vol spullen naar een huisje in een ander ‘straatje’ verhuizen. ,,We weten alleen dat er een dode is gevonden. Als iemand nou een hartstilstand heeft gekregen... maar met al die politie hier, lijkt het toch om iets anders te gaan.”

Dode gevonden in Bospark 't Wolfsven in Mierlo
Volledig scherm
Dode gevonden in Bospark 't Wolfsven in Mierlo © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Bij de receptie krijgen ze geen informatie over wat er aan de hand is. Parkeigenaar Roompot wil alleen bevestigen dat er een dode is gevonden in een van de huisjes op het park in Mierlo. Of het lichaam is gevonden door een schoonmaker of dat andere mensen alarm hebben geslagen, is niet duidelijk. Zo lang het politie-onderzoek loopt, worden er geen mededelingen gedaan.

Dode aangetroffen in woning in bospark 't Wolfsven in Mierlo.
Volledig scherm
Dode aangetroffen in woning in bospark 't Wolfsven in Mierlo. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel