Volledig scherm
foto ter illustratie. © Thinkstock

Doorstart Pink Pit Mierlo na drie jaar

MIERLO - Drie jaar geleden vond de vijfde en voorlopig laatste editie van Pink Pit plaats in Mierlo. Een roze getinte fiets - en wandeltocht met een missie: de strijd tegen borstkanker. Ria Overwater (66) uit Mierlo wil samen met anderen 'survivors' het initiatief nieuw leven inblazen.

Pink Pit is een initiatief van de drie vriendinnen Daniëlle Louwers, Ank van Gerven en Marloes van Stiphout. Drie jaar geleden luisterden op het pleintje van de oude brandweerkazerne aan de Vesperstraat in Mierlo zo'n vierhonderd deelnemers onder een hemel van roze lichtjes en lampionnen naar een aangrijpende speech over vriendschap en dankbaarheid.

De deelnemers wandelden of fietsten vervolgens, symbolisch in het roze, langs verschillende roze uitgelichte gebouwen in Mierlo. ,,We wilden bewustzijn creëren", aldus Louwers (51) namens de organisatie. ,,Immers zo veel vrouwen, maar ook mannen, krijgen te horen dat ze borstkanker hebben. Een enorme dreun die een leven overhoop haalt."

Met het geld dat Pink Pit ophaalde, werden activiteiten en verwenmomenten betaald voor de 'survivors' van borstkanker. ,,Voor deze 'Ladies met Pit' organiseerden we een paar keer per jaar iets leuks." Het drietal besloot na de vijfde editie om te stoppen.

Louwers: ,,Het evenement groeide simpelweg uit het jasje en het doel - een lotgenotengroep en bewustwording - was gerealiseerd." Maar nu wil Ria Overwater (66) samen met andere survivors het initiatief nieuw leven inblazen. Op vrijdag 25 oktober heeft zij daarom een high tea geregeld. ,,Een uitnodiging van en voor Ladies met Pit", zegt Overwater. ,,Heel graag willen we samen verder vormgeven aan het lotgenotencontact in Geldrop-Mierlo. We geloven in de kracht van samen én in het lokale karakter van Pink Pit. Tijdens de high tea willen we brainstormen over een nieuwe editie van het evenement. Ben of ken jij een dorpsgenoot die borstkanker heeft of heeft gehad, wees dan van harte welkom."

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur, op Elderse Molen 8 in Mierlo. Meer informatie via Ria Overwater op tel. 06-34869235 of via Paula Coolen tel. 0492-536801.