Meten is weten, tipt de organisatie van de Dorpsquiz Mierlo.
Volledig scherm
Meten is weten, tipt de organisatie van de Dorpsquiz Mierlo. © Foto van de Meulenhof/Kees Martens

Dorpsquiz in Mierlo in de startblokken: 80 teams doen mee

MIERLO - Mierlo is aan het aftellen. Nog even en dan is het zover: zaterdag 26 oktober is de vierde editie van de Mierlose Dorpsquiz. ,,We blijven bij de vaste waarden zoals de doe-opdrachten, buitenopdrachten, en natuurlijk een grote geheime opdracht.”

Dit jaar hebben tachtig teams zich ingeschreven, vertelt Koen van de Kimmenade met enige trots, namens de organisatie. Teams met klinkende namen zoals Witte Wai Veul, Fashion Family & Friends en Sjors en de Sjimmies staan in de startblokken. ,,Net als vorig jaar doen er naar schatting zo’n kleine 2800 mensen mee.”

Sinds maart dit jaar telt de organisatie drie nieuwe bestuursleden: Loes Donkers, Elise Hees en Tim Swinkels. Zij zorgen er samen met de huidige bestuursleden voor dat er ook dit jaar een hoop staat te gebeuren in Mierlo op quizgebied. Qua opzet is er niet zo heel veel veranderd, aldus Van de Kimmenade. ,,We proberen altijd vernieuwend te zijn. En we gaan wat meer met de tijd mee: het printen van een foto is niet meer nodig, de teams werken voortaan met een persoonlijke teamlink.”

Gonzen

Ideeën opdoen bij andere dorpsquizzen, nee, dat doen ze niet. ,,We zijn creatief en vindingrijk genoeg om de vragen en opdrachten zelf te verzinnen. Onze nieuwe leden zijn goed, daar zijn ze ook op gekozen.” Wel wordt het – laatste – nieuws goed in de gaten gehouden. ,,We adviseren de teams om het nieuws en de krant goed in de gaten te houden”, zegt Van de Kimmenade. In aanloop naar de dorpsquiz begint het al te gonzen in Mierlo. ,,Er worden tussen teams onderling al afspraken gemaakt, en er zijn erbij die zich intensief voorbereiden. Ook zijn er teams die de organisatie proberen om te kopen.”

De eerste echte opdracht is een feit. Teams proberen via de website van de dorpsquiz te raden welke tien geluiden de organisatie heeft opgenomen. ,,De teams mogen tot 12.00 uur op zaterdag 26 oktober hun antwoord nog aanpassen. Daarna start het echte werk.” ,,We geven regelmatig een tip weg. Vooruit, deze keer zelfs twee. Tip één: Belangrijk is, om onbelangrijke dingen te vergeten. En: Meten is weten. Vergeet dus je rolmaat niet.”