Volledig scherm
Jeugdcarnavalsvereniging De Stillekes ten tijde van het 44-jarig bestaan, inmiddels al weer 12 jaar geleden. © Ton van de Meulenhof

Dorpsquiz voor Mierlose jeugd

MIERLO - Niet alleen is het honk van de jeugdcarnavalsvereniging voortaan het Patronaat in plaats van 't Loesje in Mierlo, ook gaat de club naast het jeugdcarnaval nog meer evenementen houden. De Mierlose Junior Dorpsquiz voor de jeugd is er daar één van.

Mierlo - Een jaar geleden heeft jeugdcarnavalsvereniging De Stillekes een enquête laten houden. ,,Met vragen zoals wat vinden ouders en kinderen leuk om te doen binnen onze vereniging,welke locatie spreekt hen het meest aan”, vertelt secretaris Frank Smulders. ,,Ook hebben we gesprekken gehad met de vrijwilligers en het bestuur van onze vereniging. Er kwam naar voren dat men graag zou zien dat er meer evenementen georganiseerd zouden worden en dat 't Patronaat als clublocatie de voorkeur heeft."

Smulders is trots op 'zijn' Stillekes. ,,We bestaan dit jaar 56 jaar en zijn daarmee waarschijnlijk een van de oudste zelfstandige jeugdcarnavalsverenigingen van heel Brabant. We fungeren eigenlijk als kweekvijver voor het volwassen carnaval. We maken de jeugd wegwijs in de rijke traditie en gebruiken. Heel wat prinsen in de regio zijn begonnen als jeugdprins bij de Stillekes. Prins Luciën van carnavalsvereniging Kersepitten bijvoorbeeld was onze jeugdprins in 1992.”

Eigen dorpsquiz


De jeugdvereniging is druk met de plannen voor een cupcake bakwedstrijd, maar ook met het opzetten van een dorpsquiz voor kinderen van zes tot zestien. Jeugdlid Pim, zoon van Hans Klink - één van de initiatiefnemers van de Mierlose Dorpsquiz - kwam met het idee om een 'eigen' Dorpsquiz te organiseren. ,,Dat vonden we een prima idee, zodoende hebben we meteen contact gezocht met het bestuur van de Mierlose Dorpsquiz. Ook met het bestuur van de jeugddorpsquiz in Acht zijn we in gesprek. Zij hebben al jaren ervaring en gaven ons tips en advies en deden ons een paar heel goede ideeën aan de hand."
De organisatie is geheel in handen van de jeugdleden en vrijwilligers van De Stillekes. De datum voor de eerste editie van De Mierlose Junior Dorpsquiz staat al gepland. Zondagmiddag 14 juni kan de jeugd als team van maximaal twaalf personen meedoen aan dit nieuwe evenement. De bedoeling is dat zij, zonder volwassenen, in een grote zaal aan de slag gaan met de vragen. Smulders: ,,We beloven er een leuke, spannende en gezellige middag van te maken. Natuurlijk is er voor iedere deelnemer een leuke prijs." 

Meer informatie via de website.