Beneden Beekloop
Volledig scherm
Beneden Beekloop © Lege klaslokalen in Geldrop

Dreigende taal van schoolbestuur Geldrop: ontslag voor leraren als werk niet wordt hervat

GELDROP - De leraren van drie basisscholen in Geldrop die zich maandag massaal ziek hebben gemeld, riskeren ontslag als ze het werk niet hervatten. Interim-voorzitter van scholenstichting 't Nut Mieke van den Broek-Hanskamp heeft dat maandag geschreven in een bericht aan de medewerkers.

,,Ik roep jullie nogmaals dringend op om gewoon aan het werk te gaan en de komende dagen met mij het gesprek aan te gaan. Indien jullie onverhoopt toch besluiten om het werk ook na deze oproep niet op te pakken, dan is die werkweigering een reden om ernstigere consequenties hieraan te verbinden, zoals een directe beëindiging van het dienstverband'', schrijft ze.

De drie basisscholen zijn maandag dicht omdat de meeste leraren zich ziek hebben gemeld vanwege een aanhoudende bestuurscrisis.

Klik op de blokken voor meer informatie over de scholencrisis. Tekst gaat verder onder de blokken.

'Ziek van'

Tot woede van leraren en ouders werden vorig jaar twee schooldirecteuren weggestuurd door de omstreden oud-voorzitter. De leraren keerden zich afgelopen weekeinde ook tegen interim-bestuurder Van den Broek-Hanskamp en eisten haar vertrek. Naar aanleiding daarvan werd het contract met twee interim-schooldirecteuren per direct opgezegd.

,,Leraren zijn er letterlijk en figuurlijk ziek van en dat het nu ook de kinderen treft is ook voor hen een dieptepunt'', zegt lid Noor Geraads van de medezeggenschapsraad die door de leerkrachten is aangewezen als woordvoerder.

Volgens het schoolbestuur is het uitvechten van de discussie over de rug van de kinderen ,,volstrekt onacceptabel".

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement