Drie kinderen uit één gezin in Mierlo krijgen dezelfde middag de examenuitslag

VIDEOMIERLO - Voor heel wat gezinnen stond woensdag in het teken van ‘de uitslag’. Eindexamenkandidaten van middelbare scholen hoorden of ze geslaagd waren of niet.

‘The waiting is the hardest part', Tom Petty zong het al. Het wachten op de uitslag is misschien wel het meest zenuwslopende gedeelte van de hele eindexamenperiode. In het gezin van Freek en Evelyn van den Hurk uit Mierlo ijsbeerden woensdagmiddag drie gespannen scholieren met de telefoon binnen handbereik wat onbestemd door het huis. Examinandi Luuk (19), Isa (17) en Sophie (16) zitten op verschillende middelbare scholen met hun eigen belmomenten, dus de spanning hield de hele middag aan.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.