Droogzwemmen als ludieke actie tegen sluiting zwemscholen: ‘Water staat ons aan de lippen’

Al maanden gaat het in het nieuws over heropening van horeca, scholen, detailhandels en sportclubs. ,,Heel goed natuurlijk”, vindt Willie van Deursen van Zwemschool Mierlo. ,,Maar wanneer komt er eens aandacht voor de zwemscholen?” En dus bedacht hij een ludieke actie: droogzwemmen, zoals dat vroeger ook ging. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Raad Geldrop-Mierlo: mantelzorger wel of niet registreren?

  Raad Gel­drop-Mier­lo: mantelzor­ger wel of niet registre­ren?

  GELDROP-MIERLO - In de raad van Geldrop-Mierlo ontstond vorige week een discussie of de gemeente moet stimuleren dat mantelzorgers zich laten registreren. De PvdA en CDA vinden dat ze mantelzorgers beter kunnen ondersteunen als ze in beeld zijn. Raadslid Henk Dielis van DGG (Democratische Groepering Geldrop) wil liever een vraagbaak, een telefoonnummer waar mantelzorgers met praktische vragen terechtkunnen, en een onderzoek naar de mogelijkheden van mantelzorg op afstand.