Volledig scherm
PREMIUM
In een loods in Nuenen vond de politie begin dit jaar een ‘distributiecentrum voor drugslabs’: alles wat nodig was om harddrugs te maken. © Politie Oost-Brabant

Eindhovenaren horen eisen tot vijf jaar cel voor runnen van een ‘drugs-warenhuis’ in Nuenense loods

DEN BOSCH - Soms vindt de politie een kwekerij, soms een lab. In Nuenen was, begin dit jaar, sprake van een drugs-warenhuis. Alles wat nodig is voor het maken van drugs lag of stond er, keurig gerangschikt, zowel ketels en flessen als grondstoffen en zuren. Dat moet drie Eindhovenaren tussen de 4,5 en vijf jaar cel kosten.

De grote zaak ging rollen door een kleinigheidje. Januari dit jaar hield de Eindhovense politie een Mercedesbusje aan omdat er gestolen kentekenplaten op zaten. In de wagen hing een voor de agenten bekende geur en op een dop van een jerrycan zat wat amfetamine. Bij chauffeur Faraz K. thuis lagen schoenen die ook ‘stonken naar speed’, plus een gasmasker, geld en een huurcontract van een loods. Daar, in Nuenen, vond de politie een ‘warenhuis voor drugslaboranten’. Drugs, -afval, -grondstoffen en ook veel ‘hardware’: ketels, pijpen, reactievaten, “kortom alles wat nodig is”, aldus de officier van justitie. De gevonden drugs, amfetamine-olie en ketamine, hadden een straatwaarde van ruim zes ton.