In een loods in Nuenen vond de politie begin dit jaar een ‘distributiecentrum voor drugslabs’: alles wat nodig was om harddrugs te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
In een loods in Nuenen vond de politie begin dit jaar een ‘distributiecentrum voor drugslabs’: alles wat nodig was om harddrugs te maken. © Politie Oost-Brabant

Eindhovenaren horen eisen tot vijf jaar cel voor runnen van een ‘drugs-warenhuis’ in Nuenense loods

DEN BOSCH - Soms vindt de politie een kwekerij, soms een lab. In Nuenen was, begin dit jaar, sprake van een drugs-warenhuis. Alles wat nodig is voor het maken van drugs lag of stond er, keurig gerangschikt, zowel ketels en flessen als grondstoffen en zuren. Dat moet drie Eindhovenaren tussen de 4,5 en vijf jaar cel kosten.

 1. Nog altijd onzeker of Luchense jeugd in eigen wijk naar school kan
  PREMIUM

  Nog altijd onzeker of Luchense jeugd in eigen wijk naar school kan

  MIERLO - En nog altijd is ongewis of de leerlingen van de door ruimtegebrek geteisterde basisschool ’t Schrijverke in Luchen na de zomervakantie in eigen wijk les krijgen. Bezorgde ouders hoopten dat de raadsleden in Geldrop-Mierlo akkoord zouden gaan met een plan van de VVD om drie noodlokalen in de buurt te laten bouwen. Tot hun afgrijzen sneuvelde dat voorstel. ,,Het probleem is nu nog niet opgelost’’, moppert spreekbuis van de ouders Angélique van Bree.
 2. Natuurbegraafplaats Schoorsveld biedt eeuwige rust; ‘Waar zetten we ons tentje op?’
  PREMIUM

  Natuurbe­graaf­plaats Schoors­veld biedt eeuwige rust; ‘Waar zetten we ons tentje op?’

  HEEZE - Huib van Houtert uit Eindhoven heeft zijn plek al gereserveerd. Naast ‘zijn’ José. Hij is een van de duizend reserveringen bij natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Zijn vrouw José heeft er inmiddels al, net als achthonderd anderen, een laatste rustplaats gevonden. In vijf jaar tijd groeide het anonieme naaldbos achter het crematorium uit tot een divers en kleurrijk natuurgebied waar de dood en het leven hand in hand gaan.