Bij station Geldrop staan veel fietsen buiten de stalling.
Volledig scherm
Bij station Geldrop staan veel fietsen buiten de stalling. © Wil van der Velden

Fietsenstalling bij station Geldrop nu al te klein

GELDROP - Er zijn nu al te weinig plekken om fietsen te stallen op het Geldropse stationsplein. Dat concludeert Rob van Stratum, voorzitter van de fietsersbond afdeling Geldrop-Mierlo.

Het gevolg van het tekort aan lege plaatsen is, dat de ingang naar de trap van het station er rommelig uitziet. Wild geparkeerde fietsen staan tot aan het fietspad, voetgangers zijn zo gedwongen om op dat pad te gaan lopen. De herinrichting is nog niet helemaal klaar, maar de vernieuwde fietsenstalling is af en al in gebruik.

Wild parkeren

Van Stratum schreef over zijn bevindingen aan burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo. Hij roept ze op om zo snel mogelijk de fietsenstalling uit te breiden en vraagt om maatregelen om het wild parkeren te ontmoedigen. Van Stratum komt tot zijn conclusie nadat hij op drie verschillende dagen de situatie heeft onderzocht. Vooral op het kleine pleintje links van de trap naar de perrons staan veel ‘wild’ geparkeerde fietsen en brommers. Het valt volgens Van Stratum op dat veel fietsers niet de moeite nemen om de fietsenrekken te gebruiken die het verst van de ingang van het station staan. Her en der staan er brommers tussen de fietsen, terwijl er speciaal voor brommers een rij is ingericht. Daar wordt heel weinig gebruik van gemaakt.

De brief van Van Stratum wordt volgens een gemeentewoordvoerder waarschijnlijk volgende week dinsdag besproken in het college van burgemeester en wethouders, voordat de gemeente met een reactie komt.