Volledig scherm
© iStock/ThinkStock

Garage Van Deursen in Geldrop gesloten

GELDROP - Het garagebedrijf Van Deursen aan de rotonde in het Emopad in Geldrop is sinds 1 juli gesloten. Een brief op de deur vermeldt: "Dicht" , ernaast hangt een telefoonnummer waarop mensen kunnen informeren. Van Deursen was een Fiat-dealer.

Deze week haalt de importeur de auto's uit de showroom op. Vader Jos van Deursen en zoon Jos jr. stoppen ermee. De reden voor het stoppen met de zaak zijn de veranderende omstandigheden in de autobranche. Directeur en personeel kunnen aan de slag in Eindhovense autobedrijven. 

Met Van Deursen verdwijnt er een uit 1895 stammend familiebedrijf uit Geldrop. Het begon in die jaren aan het Bogardeind tegenover het Annaziekenhuis met een hoef-en kachelsmederij. Langzaam veranderden de werkzaamheden in de verkoop en onderhoud van auto's. Eerst was de garagehouder subdealer voor Ford. Vanaf 1964 is Van Deursen dealer voor Fiat geweest. Precies honderd jaar na de start aan het Bogardeind verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand aan het Emopad, dat in 2009 is uitgebreid.