Deelnemers aan een SamenLoop voor Hoop.
Volledig scherm
Deelnemers aan een SamenLoop voor Hoop. © SamenLoop voor Hoop

Geen SamenLoop voor Hoop tot 1 augustus, streep door activiteiten in Geldrop-Mierlo en Oirschot

GELDROP-MIERLO/OIRSCHOT - De 29 SamenLoop voor Hoop-evenementen die tot 1 augustus zouden plaatsvinden, worden vanwege het coronavirus uitgesteld. KWF Kankerbestrijding acht het wegens gezondheidsredenen van aanwezigen niet verantwoord ze door te laten gaan.

In de gemeenten Geldrop-Mierlo en Oirschot zouden op 6 en 7  juni SamenLoop voor Hoop-evenementen zijn. Directeur van KWF Kankerbestrijding Johan van de Gronden: ,,We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen. Ik dank alle vrijwilligers die druk bezig zijn geweest met de voorbereidingen. We doen er alles aan, samen met de vrijwilligers, om de Samenlopen op een later moment te laten plaatsvinden. We hopen dat deze situatie spoedig zal verbeteren.”

SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek. Een belangrijk onderdeel van de SamenLoop voor Hoop is de kaarsenceremonie. Mensen die kanker hebben of hebben gehad zijn hierbij aanwezig. Zij zijn kwetsbaarder dan andere mensen en hebben meer kans om ziek te worden door het coronavirus.

Honderden mensen bij elkaar 

Tijdens de SamenLoop voor Hoop komen honderden mensen bij elkaar. Dit vindt KWF als gezondheidsfonds niet verantwoord in de huidige situatie. Daarom is besloten dat de geplande SamenLopen geen doorgang kunnen vinden. 

De organisaties van de SamenLoop voor Hoop in Geldrop-Mierlo en Oirschot gaan kijken of er in samenwerking met KWF een nieuwe datum kan worden gekozen.