Volledig scherm
De geitenact van de dames van de raad van elf. © Lydia Smael

Geiten en monniken op bonte avond in Nederwetten

NEDERWETTEN - Prinses Rizada van carnavalsvereniging De Wetters van Nederwetten had alle gelegenheid om te bekijken wat haar in de komende jaren te wachten staat. Tijdens de bonte avond kwamen 14 oud-prinsen plechtig op als monniken en de dames van de raad van elf presenteerden een hilarische geiten-act. 

In de volle zaal De Koppelaar werd vrijdagavond een druk programma afgewerkt met tonpraters en smaakmakers uit de hele regio. De avond begon met een strak optreden van dansmariekes de Spetters van de Wetters, waarvan de jongste 3 jaar was. Terwijl de wat oudere Mariekes onverstoorbaar hun pasjes uitvoerden, deden de kleintjes al aardig mee. Over een jaar of 8 zijn ze vast net zo goed als de Grote Dansmariekes die echt een gave dans ten tonele brachten. 

De dames van de raad van elf, die jubilerend tonprater Frans Schrijen getypeerd zou hebben als de dansmariekes van 1985, presenteerden een ‘wolf en de zeven geiten'-act. Daarbij passeerden de belangrijkste aspecten van het Nederwetterse dorpsleven de revue. 

De 14 oud-prinsen kwamen plechtig op vanachter uit de zaal, maar sprongen vervolgens volledig uit de band en rockten en rapten er op los. De zaal ging uit zijn dak. Oud-prinses Colori (Riene Huijbers) deed niet mee met de monniken, maar presenteerde de bonte avond met humor en verve. 

De tonpraters Frank Schrijen, Erik Mulder, Frans Bevers brachten de zaal regelmatig aan het bulderen. De Briljantjes en Niks en een bietje brachten humoristische liedjes en sketches. De avond werd afgesloten door Rob Scheepers uit Sterksel. Vanwege wegwerkzaamheden in Nederwetten was hij verdwaald, maar Scheepers kwam net op tijd om als directeur van een kleine dierentuin de toeschouwers in de maling te nemen.

Volledig scherm
14 oud prinsen zetten De Koppelaar op stelten met hun monnikenact. © Lydia Smael