Leonie Verberne (links) toen ze vorig jaar te horen kreeg dat ze verkozen was tot Gouden Buur van Brabant. De foto is gemaakt bij de kledingmarkt die zij ook organiseert.
Volledig scherm
Leonie Verberne (links) toen ze vorig jaar te horen kreeg dat ze verkozen was tot Gouden Buur van Brabant. De foto is gemaakt bij de kledingmarkt die zij ook organiseert. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Geldropse ‘Gouden Buur’ verzamelt boodschappen

GELDROP-MIERLO - ‘Hart voor elkaar’ roept inwoners van de gemeente Geldrop-Mierlo op om lang houdbare levensmiddelen te doneren. Dat kan op 2 adressen in Geldrop: Willem Barentszweg 7 en Doelen 44.  Er staan plastic kratten in de voortuin.

“Er zijn gezinnen die door de coronacrisis in financiële problemen zijn geraakt en niet genoeg boodschappen in huis kunnen halen”, vertelt Leonie Verberne. Verberne richtte de stichting Hart voor Elkaar op en vanwege de activiteiten die ze met die stichting ontplooide werd ze vorig jaar uitgeroepen tot Gouden Buur van Brabant. 

‘De coronacrisis is al erg genoeg’

,,Sommige gezinnen hadden het al moeilijk en nu worden ze door de coronacrisis extra getroffen", zegt Verberne.  ,,Het mag niet gebeuren dat gezinnen tekort komen.  De coronacrisis is al erg genoeg”. Mensen kunnen helpen door levensmiddelen te doneren zoals (alle soorten) pasta, rijst, broodbeleg (jam, pindakaas, hagelslag en dergelijke), blikken of pakken soep en wat ze verder maar bedenken kunnen aan lang houdbare producten. 

De producten worden op twee adressen verzameld en Hart voor Elkaar stelt er voedselpakketten van samen die ze uitdelen onder gezinnen die al bekend waren en gezinnen die door andere organisaties worden aangemeld.