Een hotelkamer bij de Brabantse Boerin
Volledig scherm
Een hotelkamer bij de Brabantse Boerin © Brabantse Boerin

Geldropse hotels bieden Anna-personeel bedden aan

GELDROP - Artsen en verpleegkundigen van het Geldropse St. Anna Ziekenhuis kunnen momenteel gratis overnachten in de hotels Brabantse Boerin (Bogardeind) en Nijver (Horecaplein). Het ziekenhuis is blij met het aanbod van de Geldropse hotels.

De Brabantse Boerin, bij de A67-oprit aan het Bogardeind in Geldrop, was sinds de zomer vorig jaar dicht. Waarschijnlijk door kortsluiting in de muziekinstallatie brak er brand uit. De afgelopen maanden is het helemaal vernieuwd. De opening  van het nieuwe borrelcafé stond voor eind deze maand gepland. 

Maar daar kan dus door de corona-uitbraak voorlopig een streep door. Achter het hotel liggen elf hotelkamers. Die waren niet aangetast door de brand, maar zijn wel helemaal opgefrist. Eigenaren Anouk Sol en Joop Engelen hebben nu besloten om die beschikbaar te stellen aan personeel van het St. Anna Ziekenhuis. Volgens hen hebben de eerste Anna-overnachtingen er ook al plaatsgevonden, omdat dat soms makkelijk en efficiënt is voor personeel dat verder weg woont.

Ontzettend blij

Een woordvoerster zegt dat het ziekenhuis ‘ontzettend blij is met het aanbod'.  ,,Zoals we trouwens blij zijn met alle aanbiedingen. Wij vinden het echt hartverwarmend". Ze vertelt dat de lijst met de dag langer wordt. ,,Mensen bellen bijvoorbeeld omdat ze fruit willen brengen. Maar ook materialen zoals mondkapjes en vuurwerkbrillen worden aangeboden. Ook Hotel Nijver heeft zich gemeld en ook daar kunnen onze artsen en verpleegkundigen terecht". 

In het ziekenhuis houdt iemand bij welke aanbiedingen allemaal op de lijst staan en waar behoefte aan is. ,,En zo worden er regelmatig zaken gematcht", aldus de woordvoerster.