Volledig scherm
PREMIUM
Soigneur Geert van Diepen uit Geldrop met de gesigneerde gele trui van Tourwinnaar Carlos Sastre © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Geldropse soigneur doet boekje open over profpeloton

GELDROP - Als verzorger werkte Geldroppenaar Geert van Diepen (64) decennialang met de grote namen uit het professionele wielerpeloton. Zijn belevenissen zijn nu opgeschreven in het boek De Soigneur. Alleen de vuile was blijft binnen. 

De Tour de France beleeft Geert van Diepen deze dagen op de bank bij de televisie, thuis in Geldrop. Zeventien keer zat hij zelf in het circus. De meest memorabele keer was als verzorger van eindwinnaar Carlos Sastre. Een ingelijste gele trui met dankwoord van de Spanjaard herinnert hem nog dagelijks aan het hoogtepunt. ,,Ik ben daar nog altijd trots op’’, aldus Van Diepen. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.