Volledig scherm
Veroni Haans © Ananz

Geldropse zorg-coördinator krijgt landelijke onderscheiding

GELDROP - Veroni Haans, die de inzet van vrijwilligers binnen de verzorgings- en verpleeghuizen van Anaz regelt, kreeg woensdag een landelijke onderscheiding. 

Tijdens het congres ‘de wondere wereld van dementie’ in Ede werd aan haar de Anneke van der Plaats Award overhandigd. 

Die onderscheiding gaat jaarlijks naar een medewerker of team van een zorginstelling die een speciale en waardevolle bijdrage leverde op het gebied van zorg voor mensen met dementie. Haans werkt in de Ananz-vestigingen in Heeze-Leende en Geldrop. 

Ze werd voorgedragen door voorzitter Silvia Eickholt van de Geldropse Stichting Het Momentum. Die stichting koppelt vrijwillige maatjes aan hun ‘eigen’ bewoner met dementie. In het opleiden van die maatjes en het zorgen voor een persoonlijke match met een bewoner speelt Veroni Haans een belangrijke rol. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.