Jan van den Akker bij het spoor op de plek waar in februari 1961 het treinongeluk plaatsvond.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van den Akker bij het spoor op de plek waar in februari 1961 het treinongeluk plaatsvond. © DCI Media

‘Gelukkig geen dood door schuld’

Zomerserie: Toen we de krant haalden...GELDROP - ,,Die slappe witte arm die uit een raam van een wagon hing, zal ik nooit vergeten”, vertelt Jan van den Akker (65) uit Geldrop. Als zesjarig kind zag hij op 23 februari 1961 voor zijn ogen het treinongeluk op 500 meter van het Geldropse station gebeuren. Jan, zijn jongere broertje Peter (5) en zijn oudere broer Rinus (11) waren die middag vuurtje aan het stoken langs het spoor.

 1. Piet Manders is weer thuis; Weverijmuseum opent met knaller over Mierlose stoffenontwerper
  PREMIUM

  Piet Manders is weer thuis; Weverijmu­se­um opent met knaller over Mierlose stoffenont­wer­per

  GELDROP - Als de musea op 5 juni weer bezoek mogen ontvangen, zijn ze er in Geldrop helemaal klaar voor. Dan opent in het Weverijmuseum een speciale tentoonstelling over Piet Manders, de bekende stoffenontwerper uit Mierlo. ,,Ondanks alle strubbelingen die we hadden door corona, beginnen we met een knaller’, belooft museumdirecteur Bert Vermeer. Met dank aan Manders’ neef Michiel.
 2. Natuurbegraafplaats Schoorsveld biedt eeuwige rust; ‘Waar zetten we ons tentje op?’
  PREMIUM

  Natuurbe­graaf­plaats Schoors­veld biedt eeuwige rust; ‘Waar zetten we ons tentje op?’

  HEEZE - Huib van Houtert uit Eindhoven heeft zijn plek al gereserveerd. Naast ‘zijn’ José. Hij is een van de duizend reserveringen bij natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Zijn vrouw José heeft er inmiddels al, net als achthonderd anderen, een laatste rustplaats gevonden. In vijf jaar tijd groeide het anonieme naaldbos achter het crematorium uit tot een divers en kleurrijk natuurgebied waar de dood en het leven hand in hand gaan.