Volledig scherm
Verzamelaar Jos Lenssen thuis te midden van zijn verzameling. © Jurriaan Balke

Gemeente Geldrop-Mierlo steunt voetbalmuseum

MIERLO - Mierlo krijgt een voetbalmuseum. Dat staat wel vast nu blijkt dat in de politiek brede steun is voor het plan en voor een gemeentelijke bijdrage van 30.000 euro.

Formeel moet de gemeenteraad het besluit nog nemen; maar afgaande op de geluiden in een commissievergadering deze week is het ook niet meer dan dat.

 Er is groot enthousiasme bij de Geldrop-Mierlose politiek voor het plan om in Hup Hotel (voormalig hotel De Brug) in Mierlo de bijzondere collectie voetbalspullen van Mierlonaar Jos Lenssen onder te brengen. 

30.000 euro

Eveneens is de politiek bereid om eenmalig, om het museum te helpen opstarten, 30.000 euro in het plan te steken. De rest van de kosten en de exploitatie neemt Hup voor zijn rekening. 

Er waren vooral bij de VVD nog wel wat vragen over de besteding van die 30.000 euro. Maar het was wel duidelijk dat dit geen halszaak is. De 30.000 euro komt uit de pot met geld uit de toeristenbelasting. Daarin komt jaarlijks zo'n 80.000 euro. Voor het grootste deel door de afdracht van Hup Hotel. 

Eerste etage

Het gratis toegankelijk museum gaat over enkele maanden open. Voor het grootste deel wordt het gesitueerd op de eerste etage. Met nog een afdeling op de begane grond in de hotelwinkel. Een plan dat naadloos past in het compleet nieuwe uiterlijk van het ‘sportiefste hotel van Nederland’, aldus marketingmanager Mark Oidtmann.