Volledig scherm
Bewoonster Riek Hermes, gebiedsregisseur Harold van Lieshout en Vera Kersjes van Savant (v.l.n.r.). © FotoMeulenhof

Gevoel van saamhorigheid bij gezamenlijke lunch in Mierlo

MIERLO - Bewoners en medewerkers van Hof van Bethanië in Mierlo gingen donderdag samen aan tafel.

,,Bijna altijd is het nieuws over de zorg negatief. Laten wij er hier in Hof van Bethanië maar eens een positieve draai aan geven.” Dat zegt Riek Hermes (81). Voor het derde jaar op rij nam zij als bewoonster van het woonzorgcentrum in Mierlo het initiatief voor een gezamenlijke lunch.  Mensen van de huishoudelijke dienst, klusjesman, verzorgers, vrijwilligers, stagiaires, fysiotherapeuten, artsen en bewoners, iedereen schoof donderdag aan. ,,Dit geeft een geweldig gevoel van saamhorigheid. En het zet de medewerkers in de zorg in het zonnetje”, vindt Hermes. 

De gezamenlijke lunch is ondertussen bijna traditie. Riek Hermes bedacht twee jaar geleden dat het  mooi zou zijn om met alle bewoners en medewerkers van het wooncentrum aan tafel te zitten. ,,Zo wordt duidelijk hoeveel mensen bezig zijn om mij en de andere bewoners een leuk leven te geven.”

Harold van Lieshout, gebiedsregisseur van de gemeente Geldrop-Mierlo, komt iedere week een praatje maken en maakte destijds samen met Vera Kersjes van Savant haar idee waar. Hermes: ,,Toen er een datum geprikt moest worden, stelde ik 22 november voor. Dat is mijn trouwdag. Een prachtige dag om een grote lunch te houden.” 

En zo ontstond in 2017 de eerste gezamenlijke lunch. Hermes: ,,Vandaag is het dan wel niet mijn trouwdag, maar in gedachten is mijn man erbij.”