Volledig scherm
PREMIUM
Bas van Keulen in zijn café De Stam. © Jean Pierre Reijnen

Gezichten van de horeca: De Stam in Gerwen is meer dan zomaar een bruin café

ZomerserieGERWEN - De Stam in Gerwen is meer dan een gewone bruine kroeg. Fietsers zijn er vaak te vinden, net als wielrenfans en darters. 

Vertrouwen, dat is belangrijk in café De Stam. ,,Er gaat hier veel op de pof. Vaak gaat het viltje met wat die avond is verteerd met een stamgast mee naar huis. ‘Maak maar over’, zeg ik dan. Dat komt altijd goed.” Aldus kroegbaas Bas van Keulen van De Stam. Hij vertelt verder dat hij op een bijzondere manier aan zijn kroeg kwam. ,,Vroeger was ik hier stamgast, maar de dame waar de kroeg van was had er niet veel zin meer in. ‘Ik weet wel iemand die het over wil nemen, hij heeft alleen niet veel geld.’ We hebben iets kunnen regelen en zo begon het.”

  1. Zundert, geboorteplaats Vincent van Gogh
    PREMIUM
    Video

    Zundert, geboorte­plaats Vincent van Gogh

    EINDHOVEN – De liefde van Vincent van Gogh voor de natuur heeft hij waarschijnlijk van zijn moeder. Dat stelt Ron Dirven, directeur van het Van Gogh Huis in Zundert in de video van vandaag. Die is gemaakt rond de opbouw van de grote tentoonstelling ‘Van Goghs Intimi’ die komende zaterdag, 21 september wordt geopend. Rond de opbouw van die grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.