Volledig scherm
De Stepekolk in Mierlo wordt in de loop van dit jaar groots aangepakt, het onderhoud is hard nodig. © Foto Sem Wijnhoven

Groot onderhoud aan de Stepekolk in Mierlo

MIERLO - Gemeente Geldrop-Mierlo heeft een plan uitgewerkt voor het onderhoud aan de Stepekolk in Mierlo. Het gaat om de hele weg tussen de Broekstraat en de gemeentegrens.

De verhardingen van de Stepekolk worden vervangen, de inritten verbeterd en de bermen versterkt. Het plan ligt vanaf afgelopen woensdag vier weken ter inzage en iedereen kan hier op reageren.

De verharding van de hoofdrijbaan is in zeer slechte staat, zij is op het einde van haar levensduur, meldt afdeling Ruimte van gemeente Geldrop-Mierlo. Er zijn veel scheuren in het wegdek en op diverse plaatsen laat de deklaag zelfs geheel los. Ook zijn de bermen zwaar beschadigd.

De verharding die er nu ligt is een mix van asfalt en betonstraatstenen. Dit geheel wordt vervangen door nieuw asfalt. Naast de asfaltrijbaan worden grasbetonstenen aangebracht om de bermen te beschermen. De inritten naar de percelen worden vervangen. Uiteindelijk worden alle bermen weer netjes afgewerkt en de lichtmasten rechtgezet.

Afgesloten

De werkzaamheden worden in de loop van 2019 uitgevoerd en gaan naar verwachting zes tot acht weken duren. In die periode wordt de weg voor alle verkeer afgesloten. Voor het doorgaande fietsverkeer komt een tijdelijke omleiding.

Het plan ligt tot en met woensdag 3 april ter inzage in de publiekshal in het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo. Het plan is ook te bekijken via de gemeentelijke website geldrop-mierlo.nl. Binnen deze periode kunnen inwoners van Geldrop-Mierlo schriftelijk of mondeling op de plannen reageren.

Voor mondelinge reacties of meer informatie kan men contact opnemen met John de Veen of Rob Elemans van de afdeling Ruimte. Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 14 040 of 040 - 289 38 93.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.