Volledig scherm
De Aldi-vestiging in Braakhuizen-Zuid © Corrie de Leeuw

Handtekeningenactie voor behoud Aldi in Geldrop

GELDROP - De Aldi is voor de wijk Braakhuizen-Zuid een basisvoorziening en moet dus niet verhuizen. Dat vinden buurtbewoners Kees van der Geer, Renée van Helvoort, Peter van Stiphout en Frank van den Eijnden die het initiatief namen om een handtekeningenactie te starten.

In een petitie roepen ze het gemeentebestuur op om alles in het werk te stellen om de Aldi in de wijk te houden. De afgelopen maanden is de mogelijke verhuizing al verschillende keren ter sprake gekomen. De raad wil ook het behoud van de super in Braakhuizen. Maar, zo meende wethouder Marc Jeucken (CDA, economie), de gemeente kan weinig doen aan de beslissingen van een dergelijke onderneming. 

De wijk moet bewoonbaar en leefbaar blijven, vindt de groep. Daarbij: als de Aldi vertrekt, vertrekt de naastgelegen bloemenzaak ook en dan zou de wijk verder verpauperen, zo vrezen ze. Ze denken dat de kans dat de Aldi blijft groter is als de gemeente meewerkt aan het uitbreiden van het aantal parkeerplaatsen. De initiatiefnemers streven er naar om de steun van 75 procent van de bewoners binnen te halen. Op 23 september willen ze de handtekeningen aan de raad aanbieden.