Volledig scherm
Sinterklaas komt op 30 november naar het LEV-gebouw in Geldrop.

Hart voor elkaar ontvangt de sint in Geldrop-Mierlo

GELDROP-MIERLO - Sinterklaas komt binnenkort weer in het land en de goedheiligman wil alle kinderen in Geldrop en Mierlo een cadeau geven. Om de Sint een handje te helpen nodigt Hart voor elkaar Geldrop-Mierlo gezinnen met kinderen tot veertien jaar uit voor een Sinterklaasfeest op 30 november.

Het gaat om gezinnen die de financiële middelen niet hebben om cadeaus te kopen. Sinterklaas komt op 30 november naar het LEV-gebouw op Jozefplein 4 in Geldrop. Om het wachten niet te spannend te maken, worden activiteiten georganiseerd zoals knutselen en zaklopen. ,,Kinderen tot 14 jaar zijn welkom.”

Samen met Dorien Hulten en een groep vrijwilligers zet Verberne zich in voor gezinnen die tussen de wal en het schip zijn geraakt. ,,Ook als beide ouders een baan hebben kunnen er financiële problemen zijn.”

Het gaat dus niet alleen om gezinnen die een uitkering hebben. ,,Er zijn gezinnen die het moeilijk hebben en niet gezien worden door de hupverlening”, zegt Verberne die op 28 september van dit jaar werd uitgeroepen tot Gouden Buur tijdens de landelijke burendag. ,,Ieder kind heeft recht op het Sinterklaasfeest.”

Sponsoren zijn al vrijgevig geweest, maar knutselspullen, slingers en andere zaken zijn nog welkom. Opgeven kan via het aanmeldingsformulier dat te vinden is op de website of op de Facebookpagina. Potentiële sponsoren kunnen daar vinden hoe ze kunnen doneren.

  1. Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkenswaard en Weert gaan zondag niet door
    Update!

    Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkens­waard en Weert gaan zondag niet door

    EINDHOVEN - Na Valkenswaard en Eindhoven is ook de optocht in Son en Breugel van zondag afgelast. De Krutjesrapers verplaatsen hun stoet naar carnavalsdinsdag. Het is de eerste optocht die verzet wordt vanwege de slechte weersomstandigheden. De tochten in Valkenswaard en Weert gaan zondag ook niet door. Alle andere carnavalsstoeten gaan vooralsnog wel door, soms in aangepaste vorm om het risico van rukwinden te beperken.