Volledig scherm
Het stationsplein in Geldrop wordt na de bouwvakvakantie heringericht. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Herinrichting station Geldrop start na bouwvak

GELDROP - De voorbereidingen voor de herinrichting van het stationsplein in Geldrop zijn afgerond. Meteen na de bouwvakvakantie beginnen de werkzaamheden.

De aannemer gaat na de bouwvakvakantie, 12 augustus, aan de slag met het opnieuw inrichten van het plein voor het Geldropse station. De voorbereidingen daarvoor kunnen fietsers al goed merken. Vanaf vandaag kunnen zij hun fiets niet meer stallen in de stalling aan de linkerkant voor het station. Een informatiebordje op de bouwhekken rond de stalling wijst fietsers erop dat ze een verkeerd geplaatste fiets kunnen terugvinden op de alternatieve stalling of op de gemeentewerf. De alternatieve stalling is ingericht op het autoparkeerterrein tegenover de kringloopwinkel voor het station.

Voorbereidend op de werkzaamheden zijn ook rood-witte blokken voor het station neergezet om zo de huidige parkeerterreinen goed bereikbaar te houden. Afgelopen dagen zijn de nutsbedrijven gestart om kabels en leidingen in het terrein te verleggen. Daarmee willen die bedrijven voor de bouwvakvakantie klaar zijn.

De rood-witte blokken staan er al sinds het begin van het jaar. Toen zijn er, vooruitlopend op het broedseizoen voor vogels, bomen gekapt en nieuwe bomen geplant.

Voetgangersplein

Na de herinrichting heeft het Geldropse station een groot voetgangersplein en zijn de fietsenstallingen opnieuw ingericht. Verder worden de rijbanen voor het station smaller. Daarbij komt een aparte rijstrook waar treinreizigers kunnen worden afgezet. Aan beide kanten van de aansluiting van het station met de Stationsstraat komt een zebrapad. De gemeente ruimt op het vernieuwde stationsplein ook een prominente plaats in voor informatie over de Geldropse textielroute die langs de vele voormalige textielbedrijven voert.

Op 13 november, zo verwacht het gemeentebestuur, is de herinrichting van het stationsplein voltooid.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.