Volledig scherm
PREMIUM
Arie en Jopie Wouters voor de woning met de tekst Ippon © foto meulenhof/Bert Jansen

Huizen met een naam: ‘Ippon’, een tien voor het huis in Geldrop

ZomerserieGELDROP - Een onverklaarbare naam op het huis van Arie en Jopie Wouters in Geldrop trekt de aan-dacht: ‘Ippon’. De naam blijkt heel logisch gekozen als je de eigenaren erover hoort.

‘In judo kon je vroeger de volgende scores halen: koka drie punten, Yuko vijf, wasa-ari zeven en Ippon de hoogste, tien punten. Die boerderij was het mooiste van de huizen die we hadden. We begonnen op een duplex, daarna hadden we een hoekhuis, vervolgens een tweekapper en toen dit. Die groei was net als de puntentelling”, zo verklaart Arie Wouters de naam ‘Ippon’ op de gevel van het huis op Hulst in Geldrop.

  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.