Volledig scherm
PREMIUM
Arie en Jopie Wouters voor de woning met de tekst Ippon © foto meulenhof/Bert Jansen

Huizen met een naam: ‘Ippon’, een tien voor het huis in Geldrop

ZomerserieGELDROP - Een onverklaarbare naam op het huis van Arie en Jopie Wouters in Geldrop trekt de aan-dacht: ‘Ippon’. De naam blijkt heel logisch gekozen als je de eigenaren erover hoort.

‘In judo kon je vroeger de volgende scores halen: koka drie punten, Yuko vijf, wasa-ari zeven en Ippon de hoogste, tien punten. Die boerderij was het mooiste van de huizen die we hadden. We begonnen op een duplex, daarna hadden we een hoekhuis, vervolgens een tweekapper en toen dit. Die groei was net als de puntentelling”, zo verklaart Arie Wouters de naam ‘Ippon’ op de gevel van het huis op Hulst in Geldrop.

  1. Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkenswaard en Heeze gaan zondag niet door
    Update!

    Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkens­waard en Heeze gaan zondag niet door

    EINDHOVEN - Na Valkenswaard en Eindhoven zijn ook de optochten in Heeze en Son en Breugel van zondag afgelast. De Krutjesrapers verplaatsen hun stoet naar carnavalsdinsdag. Het is de eerste optocht die verzet wordt vanwege de slechte weersomstandigheden. De tochten in Valkenswaard en Weert gaan zondag ook niet door. Alle andere carnavalsstoeten gaan vooralsnog wel door, soms in aangepaste vorm om het risico van rukwinden te beperken. In Maarheeze hebben de wagenbouwers zaterdagmiddag grote moeite om de onderdelen van de praalwagens in elkaar te zetten door de harde wind.