Volledig scherm
Steven Kruijswijk komt eind juli winnend over de finish van de profronde van Surhuisterveen © ANP

Huldiging Steven Kruijswijk in Nuenen na Ronde van Spanje

NUENEN - De gemeente Nuenen heeft eind deze maand een afspraak met het management van Steven Kruijswijk over een huldiging voor zijn goede prestaties in de Ronde van Frankrijk. De wielrenner staat in principe open voor een feestje in zijn voormalige woonplaats maar pas na afloop van de Ronde van Spanje die nog op zijn programma staat. 

,,Hij heeft er positief op gereageerd’’, zei een gemeentewoordvoerder desgevraagd over de plannen voor een huldiging.  Met een derde plaats in het eindklassement boekte Kruijswijk vorige maand zijn beste resultaat ooit in de Tour de France. De gemeente wil hem daarom groots huldigen. De gemeente benadrukt dat nog steeds helemaal niks vaststaat. De vorm, de datum en de plaats zijn nog niet bekend. 

Gerwen

De woordvoerder bevestigt dat de huldiging mogelijk in Gerwen is. ,,Het is een optie die ter sprake is gekomen.’’  Gerwen is de basis van veel fans van de lokale wielerheld. Café De Stam in Gerwen fungeert tijdens de Ronde van Frankrijk steevast als supportershonk. 

Het tijdstip van de huldiging hangt volledig af van de agenda van Steven Kruijswijk die nu nog in voorbereiding is op de Ronde van Spanje, zijn eerstvolgende grote doel. De Vuelta begint op 24 augustus en eindigt op 15 september. Verder staat in oktober de Ronde van Lombardije nog op zijn programma. 

Of Kruijswijk meedoet aan de WK wielrennen eind september, is nog niet bekend.