IJssalon in Italia in Nuenen, afgelopen weekend.
Volledig scherm
IJssalon in Italia in Nuenen, afgelopen weekend. © Cees van Keulen

IJssalon Nuenen sluit afhaalloket omdat klanten samenscholen in het dorp

NUENEN - IJssalon Italia in Nuenen heeft de zaak uit voorzorg voorlopig helemaal gesloten. Bij de winkel leefden de klanten van het afhaalloket de coronamaatregelen voorbeeldig na maar volgens de eigenaren Loet en Sandra van Lieshout waaierden ze daarna uit om het ijs met elkaar in het dorp op te eten.

Bij de ijssalon was het de afgelopen zonnige dagen een drukte van belang. Voor zover bekend zijn daarover bij de gemeente zeker twee bezorgde meldingen over binnengekomen. Ook de eigenaresse zegt dat ze een bezorgd telefoontje heeft gehad.

Crime Scene Investigation

Wachtende klanten werd gevraagd om voldoende afstand te houden en het ijs niet in de buurt van de ijssalon te nuttigen. Het terras was afgesloten met rood-wit lint. ,,We hebben er alles aan gedaan. Het was hier net Crime Scene Investigation’’, zegt Sandra van Lieshout.

,,We hoeven ook niet dicht maar merkten dat klanten samenschoolden om hun verpakte en afgehaalde ijs op gesloten terrasjes of in het park op te eten en dat vind ik niet verantwoord en dat wil ik niet’’, aldus haar toelichting.

Na de aankondiging van de extra maatregelen door het kabinet op maandagavond bleef de zaak dinsdag voor het eerst helemaal dicht.

Oplossing

Waarschuwingen bij ijssalon Italia in Nuenen.
Volledig scherm
Waarschuwingen bij ijssalon Italia in Nuenen. © Cees van Keulen

Omdat de ijssalon nagenoeg machteloos is en er nog een paar zonnige, warme dagen worden verwacht is het volgens haar echtgenoot Loet van Lieshout dubbel pijnlijk. Voor zover bekend zijn de meeste ijssalons in de regio open om ijs op bestelling af te halen. 

Burgemeester Maarten Houben bevestigt dat IJssalon Italia niet in overtreding is geweest en dat de problemen vooral ontstaan als klanten samenscholen. Tot voor kort kon hij daartegen nog niet optreden.

De sluiting van de staat voorlopig gepland tot 6 april maar de eigenaren broeden op een oplossing klanten eerder te kunnen bedienen. Sandra van Lieshout: ,,We kijken wat andere ijssalons doen en willen een goede manier bedenken om weer open te kunnen.’’