Volledig scherm
Imca Marina tijdens de Canal Parade (Gay Pride) in Amsterdam. © BSR Agency

Imca Marina op Geldrop’s Pride

GELDROP - Met een parade vanaf het kunstwerk De Regenboogcirkel op de straat voor het voormalige postkantoor naar het horecaplein, start zondag 18 augustus de tweede editie van Geldrop’s Pride.

Het is een muziek- en kijkevenement voor LHBTI’ers, maar vooral voor iedereen. Dragqueens brengen om half twee, begeleid door een sambaband de regenboogvlag naar het plein, waar het podium staat. Wethouder Rob van Otterdijk en de voorzitter van de organisatie Mariëlle Verdouw openen het evenement dat duurt tot half negen.

,,Vorig jaar stond het horecaplein bomvol’’,vertelt Verdouw. Ze schat dat er toen 2500 bezoekers waren. Dit jaar zijn er wat aanpassingen in het programma gedaan. ,,Het vorige jaar zat het wel erg vol. Nu is er meer ruimte voor dj en drags.’’

Er zijn vijftien optredens waaronder een van zangeres Imca Marina. Speciaal is volgens de organisatie ook het optreden van dj Ivar, een bekende in de homowereld. ,,Het publiek was vorig jaar heel divers; mensen die gewoon kwamen kijken, maar ook veel mensen uit de scene. We hadden ook bezoekers uit België. We hebben begrepen dat Geldrop’s Pride wel op de kaart is gekomen.’’

De helft van de kosten voor het feest van zondag is betaald door sponsoren. Voor de andere helft was subsidie van de gemeente beschikbaar. De organisatie heeft ook de medewerking van stichting Loeder, die werkt aan het weerbaar maken van LHBTI’ers en Dusty Foundation, dat zich inzet om geweld tegen homo’s aan te pakken.