De 6-jarige Vera tijdens de taartrace van de Koningsspelen op basisschool 't Schrijverke in Mierlo.
Volledig scherm
De 6-jarige Vera tijdens de taartrace van de Koningsspelen op basisschool 't Schrijverke in Mierlo. © Rene Manders/DCI Media

In een bubbel, maar toch: Mierlose kinderen leven zich uit tijdens de Koningsspelen

MIERLO - Openbare basisschool ‘t Schrijverke lijkt wel een kweekvijver voor obers, zo behendig hollen kinderen uit de kleuterklassen deze vrijdagochtend met kunststoffen taartschep over het schoolplein. Een onderdeel van de Koningsspelen waarvoor de kleuters al hun lenigheid en oog-handcoördinatie moeten aanspreken.

 1. Zieke kickbokser Robbie Hageman zamelt geld in voor Nicky (37) die óók kanker heeft: heel snel dure behandeling nodig
  PREMIUM

  Zieke kickbokser Robbie Hageman zamelt geld in voor Nicky (37) die óók kanker heeft: heel snel dure behande­ling nodig

  EINDHOVEN - Nicky van Meegen (37) uit Eindhoven vecht al meer dan 3,5 jaar tegen borstkanker. Inmiddels heeft ze er 71 chemokuren opzitten. Tweevoudig wereldkampioen kickboksen Robbie 'the Rabbit’ Hageman, die zelf een hersentumor heeft, schiet haar te hulp met een online veiling om geld in te zamelen. Dat heeft ze heel snel nodig, voor haar behandeling in Duitsland.
 2. Jeugd kan eindelijk weer voetballen ‘voor het echie’ in Regiocup; ‘Het publiek zou de grote winnaar geweest zijn’
  PREMIUM

  Jeugd kan eindelijk weer voetballen ‘voor het echie’ in Regiocup; ‘Het publiek zou de grote winnaar geweest zijn’

  STEENSEL - Het klonk weer als vanouds. Coaches die spelers fanatiek aanmoedigden en gejuich bij een doelpunt. Zaterdagochtend kon het weer, althans voor jeugdteams. Nu de regels versoepeld worden timmerde de KNVB een alternatieve competitie in elkaar; De Regiocup. De spelertjes van de Knegsel Steensel Combinatie (KSC) en De Valk uit Valkenswaard waren er maar wat blij mee. Eindelijk weer een potje ‘voor het echie'. Zij wel, want niet alle clubs kregen het geregeld.