Na 1,5 jaar van lockdown speelt gitaarvirtuoos Paulus Schäfer (rechts) woensdag met accordeonist Dominique Paats weer live in zijn 'huiskamer', Café De Stam in Gerwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na 1,5 jaar van lockdown speelt gitaarvirtuoos Paulus Schäfer (rechts) woensdag met accordeonist Dominique Paats weer live in zijn 'huiskamer', Café De Stam in Gerwen. © Rene Manders/DCI Media

In Gerwen klinkt de gipsyjazz weer live in Café De Stam: ‘Een bevrijding!’

GERWEN - In Café De Stam in Gerwen klonk woensdag voor het eerst in anderhalf jaar weer gipsyjazz. Niet alleen gitarist en dorpsgenoot Paulus Schäfer was blij. Ook het publiek en de kroegbaas snakten naar dit moment. „Dit is zo echt, zo puur.”

 1. Aaihonden brengen lang vervlogen herinneringen boven

  Aaihonden brengen lang vervlogen herinnerin­gen boven

  EINDHOVEN/GELDROP - Een reus van een hond en vier kleintjes kregen de bewoners van het Eindhovense Engelsbergen vorige week op bezoek. De Geldropse honden vormen de aaihondengroep die de senioren, die intensieve zorg nodig hebben, een leuke middag bezorgden. Ze lieten zich aaien, knuffelen en kropen op schoot. Ze toverden een glimlach op de gerimpelde gezichten en maakten verhalen los over de huisdieren die de bewoners ooit gezelschap hebben gehouden.
 2. Met Het Goed is iedereen blij; een nieuwe kans voor spullen en mensen
  PREMIUM
  Vakantiewerk

  Met Het Goed is iedereen blij; een nieuwe kans voor spullen en mensen

  Bij binnenkomst word ik meteen opgevangen door Bas-Paul van Koll, filiaalmanager van deze vestiging, en Lydianne Meuldijk, teamleidster in het Nuenense. Zij vertellen meteen dat Het Goed veel meer is dan ‘gewoon een kringloopwinkel’. ,,Ons team bestaat uit honderd mensen uit allerlei culturen en lagen in de samenleving’’, zo legt Van Koll uit. ,,We hebben een aantal leiders, weekendhulpen en vrijwilligers in dienst. Verder bestaat ons team deels uit stagiaires van het Summa College, en verder uit mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Zo kunnen zij op een laagdrempelige manier werkervaring opdoen. Ze komen naar het werk, nemen een boterhammetje mee, verzorgen zichzelf. Het is veel meer dan gewoon een dagje komen werken. We zijn een soort opstapje naar de maatschappij.’’