Bewoners van de Geldropse wijken die overlast vrezen van het extra verkeer voor een nieuw distributiebedrijvenpark dat Nuenen wil aanleggen. Het dichtslibben van de Geldropse rotondes (zoals deze bij de Brigidakerk),  zal volgens hen een van de gevolgen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Geldropse wijken die overlast vrezen van het extra verkeer voor een nieuw distributiebedrijvenpark dat Nuenen wil aanleggen. Het dichtslibben van de Geldropse rotondes (zoals deze bij de Brigidakerk), zal volgens hen een van de gevolgen zijn. © DCI Media

Inwoners Geldrop voeren actie tegen komst Nuenense distributiereuzen: 'Heel Geldrop heeft zitten slapen’

GELDROP/NUENEN - Verkeersinfarcten, sluipverkeer, ambulances die te lang onderweg zijn, onveilige situaties voor overstekers en nóg slechtere lucht. Geldropse wijkbewoners komen in actie tegen de plannen van Nuenen voor een distributie-bedrijventerrein omdat de aan- en afvoerroute door hún leefomgeving voert. 

  1. Regio wil Nuenen compenseren als distributiereuzen zijn tegen te houden: ‘Dit is zeer ongewenst’
    PREMIUM

    Regio wil Nuenen compense­ren als distribu­tie­reu­zen zijn tegen te houden: ‘Dit is zeer ongewenst’

    EINDHOVEN/NUENEN - De gemeenten in het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) zijn bereid om in de buidel te tasten als Nuenen kan voorkomen dat er drie grote distributiecentra worden gebouwd op bedrijventerrein Eeneind-West. De Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers (Economie) heeft dat gezegd in reactie op zorgen die er ook in de Eindhovense politiek volop zijn over de Nuenense plannen.