Volledig scherm
Inbrekers vastgelegd met de bewakingscamera van kinderboerderij Weverkeshof in Nuenen. © Weverkeshof

Inzamelingsactie voor kinderboerderij Nuenen na reeks inbraken

NUENEN - Dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen krijgt financieel hulp na een reeks inbraken. Een trouwe bezoekster is op internet een inzamelingsactie begonnen en in korte tijd is al veel geld gedoneerd. 

Daniëlle van Dosselaar opende maandag een crowdfundingsactie op Geef.nl en de donaties en steunbetuigingen stromen sindsdien binnen. ,,Het leeft in Nuenen’’, constateert de initiatiefneemster.    

Belachelijk

De moeder van twee jongens (twee en vier jaar) begrijpt er niks van dat inbrekers een kinderboerderij met honderd vrijwilligers kiezen als doelwit. ,,Ik kan er met mijn verstand niet bij. Het is belachelijk. Het is zo'n fijne plek.’’

Door haar werk heeft ze ervaring met crowdfunding en in overleg met het bestuur van de kinderboerderij heeft ze haar initiatief opgezet. Ze roept alle vaders, moeders, opa's en oma's op op terug te denken aan de fijne momenten op de kinderboerderij. Ze hoopt dat de herinneringen de steun aanwakkeren.   

Fooienpot

De Weverkeshof werd vanaf november in totaal vier keer slachtoffer van inbraak. Voor een beperkte buit werden muren, deuren, ramen en kozijnen vernield. De totale kosten bedragen bijna 10.000 euro en de verzekering dekt maar ongeveer de helft van de schade. 

Bij de laatste inbraak eind maart gingen twee (jonge) mannen er bijvoorbeeld vandoor met de fooienpot en wat dozen chips. Bewakingscamera's legden de daders vast terwijl ze de chips met een kruiwagen naar buiten reden. 

Penningmeester Cor van Eggelen reageert verrast op het resultaat van de inzamelingsactie tot dusver. ,,Wauw’’, zegt hij. ,,Als een inwoonster zich spontaan inzet, is dat een goed voorbeeld van de betrokkenheid in het dorp. Het is fantastisch dat ze dat doet.’’

Streefbedrag

Het doel van de inzameling is 5000 euro. Het streefbedrag dekt de totale kosten die nog resteren, aldus de penningmeester. 

Voor zover bekend zijn de inbrekers tot dusver niet opgespoord. Door publicatie van de bewakingsbeelden op internet zijn wel geruchten op gang gekomen maar aanhoudingen zijn niet verricht. 

Volledig scherm
Het resultaat van de inbraak in maart. © Weverkeshof
  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.