Volledig scherm
PREMIUM
Foto van het Stratumseind in Eindhoven ter illustratie. © Kees Martens

Jaar cel geëist tegen man uit Mierlo die slachtoffer blind sloeg aan één oog

DEN BOSCH - Hij sloeg een man met een glas die daardoor blind aan zijn rechteroog raakte. ‘Zware mishandeling’ oordeelt de officier van justitie dinsdagochtend, die vindt dat een 21-jarige Mierlonaar daarvoor een celstraf verdient van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.

,,Onvoorstelbaar hoe zo’n avond een leven heeft veranderd. Ik ben blind geraakt aan mijn rechteroog en dat heeft grote invloed op mijn zelfvertrouwen. In een jaar tijd ben ik zes keer geopereerd, heb veel last van vermoeidheid en concentratieverlies. Bovendien heb ik psychische klachten. Ik hoop dat de verdachte een passende straf krijgt, zodat hij dit nooit meer iemand aandoet.”

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.