Curator Linda Hanssen op de tentoonstelling rond kimono's in het Weverijmuseum in Geldrop.
Volledig scherm
Curator Linda Hanssen op de tentoonstelling rond kimono's in het Weverijmuseum in Geldrop. © Rene Manders/DCI Media

Japan en Geldrop voor even verweven door kimono-expo in Weverijmuseum

Ruim 1,80 meter groot en uitbundig gedecoreerd met kleurrijke geschilderde, geweven en geborduurde motieven; de kimono is een bijzonder kledingstuk. Dat zie je terug op de expositie  in het Weverijmuseum in Geldrop waar 63 exemplaren zijn samengebracht. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Geldrop-Mierlo heeft een poetsprobleem

  Gel­drop-Mier­lo heeft een poetspro­bleem

  GELDROP-MIERLO - Vijftig gezinnen in Geldrop-Mierlo zitten op poetshulp te wachten. Dat is een wachtlijst die aanzienlijk langer is dan bij omliggende gemeentes. De belangrijkste oorzaak is dat de gemeente het samenwerkingsverband met ZorgGeldrop heeft beëindigd. Daarmee kwamen 72 gezinnen in de problemen. Een van de andere acht zorginstellingen waarmee de gemeente een overeenkomst heeft, vangt 22 gezinnen op, zodat er nog 50 gezinnen kampen met huishoudelijke klussen die blijven liggen.
 3. Raad Geldrop-Mierlo: mantelzorger wel of niet registreren?

  Raad Gel­drop-Mier­lo: mantelzor­ger wel of niet registre­ren?

  GELDROP-MIERLO - In de raad van Geldrop-Mierlo ontstond vorige week een discussie of de gemeente moet stimuleren dat mantelzorgers zich laten registreren. De PvdA en CDA vinden dat ze mantelzorgers beter kunnen ondersteunen als ze in beeld zijn. Raadslid Henk Dielis van DGG (Democratische Groepering Geldrop) wil liever een vraagbaak, een telefoonnummer waar mantelzorgers met praktische vragen terechtkunnen, en een onderzoek naar de mogelijkheden van mantelzorg op afstand.
 4. Eerste Fun triatlon in Geldrop een succes: ‘Volgend jaar gaan we voor een erkende wedstrijd’

  Eerste Fun triatlon in Geldrop een succes: ‘Volgend jaar gaan we voor een erkende wedstrijd’

  GELDROP - Met een deelnemersveld van 69 volwassen en 14 jeugd triatleten ging zaterdagochtend de eerste Fun triatlon in Geldrop van start. De winnaar was Jeffrey Reijnders (26) uit Sittard met een tijd van 1:07:03, waarin hij 500 meter zwom, 20 kilometer fietste en 5 kilometer rende. De eerste dame - die in de einduitslag als 3e over de streep kwam - was Jeanine Kocken, eveneens uit Sittard.