Volledig scherm
De 15 finalisten met Jori Spapens op de voorgrond. © Audrey Smits

Jori Spapens van 14 wint Geldropse Kids Voice

GELDROP - Na een spannende finale koos de jury de 14-jarige Jori Spapens als winnares van de Kids Voice Geldrop 2019. Met het lied ‘Be Alright’ kwam Jori zaterdagavond 9 november in de halve finale en met het lied ‘My Boy’ won ze.

Romy Franz (14) werd tweede en Pola Krüger (15) derde. De jury was vol lof over het optreden van Jori. Het hele plaatje klopte, gaven de juryleden als commentaar. Behalve dat ze een mooie stem heeft en prachtig zong, heeft ze een positieve energie, een goede houding en gebruikte ze het hele podium.

Op de hielen

,,Ik had het niet verwacht”, zegt een dolblije Jori. Haar optreden was goed verlopen, maar de concurrentie zat haar op de hielen, zodat het tot het laatst spannend bleef. Jori kan een paar optredens verwachten nu ze heeft gewonnen, waaronder een prominente plek in het programma van de Gay Pride dit voorjaar.

Vrolijke meid

Het winnen van de Kids Voice is Jori niet zomaar aan komen waaien. Net als alle 15 deelnemers heeft Jori een paar maanden gewerkt onder begeleiding van Audrey Smits en Rita van der Werf. ,,Ze heeft hard gewerkt, ze is bij iedere repetitie geweest,” vertelt Smits. ,,Jori is een vrolijke meid die anderen een hart onder de riem steekt als het even wat minder gaat.”