Weverijmuseum in Geldrop.
Volledig scherm
Weverijmuseum in Geldrop. © gemeente Geldrop-Mierlo

Kasteel en weverijmuseum in Geldrop gaan in juni open

GELDROP - Er is vanaf 1 juni weer wat meer te beleven in Geldrop. Het Kasteel en weverijmuseum openen respectievelijk op 1 juni en 3 juni hun deuren voor publiek.

Het Kasteel Geldrop gaat op tweede pinksterdag open. Het is dan ook Dag van het Kasteel. Het tijdens de corona-sluiting opgeknapte kasteel heeft drie stijlkamers op de benedenverdieping, ingericht met authentieke meubels. Daarnaast zijn er op de eerste verdieping ook een aantal kamers ingericht. Van 14 tot 17 uur kan het publiek de zalen bezoeken. Er wordt op gelet dat er niet meer dan 30 mensen binnen zijn en dat er 1.5 meter afstand gehouden wordt. In juni is het kasteel iedere zondagmiddag open, in juli van dinsdag t/m zondag. Voor reserveringen: zie de website kasteel Geldrop.

Reserveren in Weverijmuseum

Het Weverijmuseum in het centrum gaat woensdag 3 juni om 13 uur open voor publiek. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website. De middag wordt ingedeeld in twee tijdsblokken: 13 - 15 en van 15 - 17 uur. Vervolgens is het museum iedere woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 13 tot 17 uur. In ieder tijdsblok kunnen 15 mensen naar binnen. 

Voorlopig zijn er geen rondleidingen en kunnen groepen niet terecht. Het Weverijmuseum is in 2018 ingrijpend vernieuwd. Naast de oude textielmachines, die door vakmannen worden bediend, wordt het verhaal verteld van de textielindustrie en de betekenis ervan voor Geldrop-Mierlo en de regio. Entree 7,50 euro.