De hoofdingang van het kasteel, met ervoor het bestuur van de stichting Landgoed Kasteel Geldrop. V.l.n.r.: Jan Vellekoop, Els Luijerink, Jos van Lange, Christine van den Akker en Eugene Franken.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdingang van het kasteel, met ervoor het bestuur van de stichting Landgoed Kasteel Geldrop. V.l.n.r.: Jan Vellekoop, Els Luijerink, Jos van Lange, Christine van den Akker en Eugene Franken. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Kasteel Geldrop wil gezien worden: landgoed is nu nog een verborgen parel

GELDROP - Geldrop heeft iets wat niet veel gemeenten hebben: een landgoed met kasteel. Dit moet een voorziening worden voor de hele Brainportregio, vindt het kasteelbestuur.

Zo heel veel kastelen in onze regio hebben de eeuwen niet doorstaan. Kastelen met een geschiedenis tot in de middeleeuwen staan in Helmond, Heeze, Aarle-Rixtel, Gemert en Sint-Oedenrode. Van die kastelen is alleen het Helmondse dagelijks toegankelijk voor publiek. Maar ook Geldrop heeft er een. Een verborgen parel achter een muur in een mooi landschapspark pal naast het centrum. Een bron van mogelijkheden voor een breed publiek waaruit nog volop geput kan worden, aldus het vernieuwde bestuur van de stichting Landgoed Kasteel Geldrop.