Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdingang van het kasteel, met ervoor het bestuur van de stichting Landgoed Kasteel Geldrop. V.l.n.r.: Jan Vellekoop, Els Luijerink, Jos van Lange, Christine van den Akker en Eugene Franken. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Kasteel Geldrop wil gezien worden: landgoed is nu nog een verborgen parel

GELDROP - Geldrop heeft iets wat niet veel gemeenten hebben: een landgoed met kasteel. Dit moet een voorziening worden voor de hele Brainportregio, vindt het kasteelbestuur.

Zo heel veel kastelen in onze regio hebben de eeuwen niet doorstaan. Kastelen met een geschiedenis tot in de middeleeuwen staan in Helmond, Heeze, Aarle-Rixtel, Gemert en Sint-Oedenrode. Van die kastelen is alleen het Helmondse dagelijks toegankelijk voor publiek. Maar ook Geldrop heeft er een. Een verborgen parel achter een muur in een mooi landschapspark pal naast het centrum. Een bron van mogelijkheden voor een breed publiek waaruit nog volop geput kan worden, aldus het vernieuwde bestuur van de stichting Landgoed Kasteel Geldrop. 

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.