Volledig scherm
PREMIUM
Mariette Moors met protetstdoek in haar tuin in Geldrop. © FotoMeulenhof

Klimaatjeugd maakt 75-jarige ‘moeder aller vredesactivisten’ wakker: Het kriebelt weer

VOLKEL/GELDROP - Kriebels bij Mariette Moors. De ‘moeder aller vredesactivisten’ geniet niet alleen van de jonge klimaatstakers, ze overweegt zelfs terug te keren van pensioen om hen een handje te helpen. Zeker als de acties zich ook tegen kernwapens gaan richten. ,,Ik denk dat ik volgende keer gewoon met ze meeloop.”

Haar blauwe pretogen razen over foto’s van jonge klimaatstakers in de ochtendkranten. Schaterlachend leest ze de schunnige teksten voor die sommige protestbordjes sieren. ,,Ride dicks, not cars. Geweldig. En deze dan: Eat pussy, not cows. Die bordjes zijn zo leuk. Ze kijken ook allemaal zo blij.” 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.