Coronavirus vastgesteld bij leerkracht van basisschool de Ganzebloem in Geldrop.
Volledig scherm
Coronavirus vastgesteld bij leerkracht van basisschool de Ganzebloem in Geldrop. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Leerkracht basisschool Geldrop besmet met coronavirus

GELDROP - Bij een leerkracht van basisschool De Ganzebloem in Geldrop is het coronavirus vastgesteld. De vrouw maakt het goed, meldt Manja Voogd, bestuurder van scholengroep Nut.

Het slachtoffer heeft het virus vermoedelijk opgelopen in Noord-Italië, waar ze vakantie vierde. Maandag stond de leerkracht nog voor de klas. Omdat ze dinsdag lichte hoestklachten kreeg, is ze in overleg met de school en op advies van de GGD de rest van de week thuisgebleven. Voogd: ,,We hebben daarbij de richtlijnen van het RIVM aangehouden.‘’

Vrijdag werd het virus definitief bij haar vastgesteld. ,,Er zijn verder geen signalen dat er andere mensen op school besmet zijn‘’, aldus Voogd. De bestuurder benadrukt dat de leerkracht op school geen klachten heeft gehad. De vrouw geeft les aan kinderen van groep 3. 

Vrijdagmiddag organiseert De Ganzebloem een bijeenkomst voor alle ouders en personeel. Ook de GGD zal daarbij aanwezig zijn.

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto