Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen vermaken zich goed bij agrarisch kinderdagverblijf ’t Heikantje in Gerwen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Lekker buiten spelen in je overall in Gerwen

GERWEN - Naar ’t Heikantje gaat er geen tablet mee in je rugzakje. In dit agrarisch kinderdagverblijf op het Alvershool speel je lekker buiten.

Een groepje peuters in blauwe overalls geniet op de speelweide. De schommel is een favoriet. Anderen staan bij de dierenweide met een Shetland pony, geiten, schapen, kippen. ,,De dieren zijn tam”, zegt de enthousiaste locatiemanager Fanneke van Ansem. ,,De kindjes mogen ze voeren en leren zo met dieren omgaan. We hopen ze liefde voor dieren bij te brengen. Ik kom zelf van een boerderij en vind het agrarische aspect heel belangrijk.”

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.