Volledig scherm
Lintje voor Coby de Zeeuw © Miriam Van Den Nieuwenhof

Lintje voor Coby de Zeeuw uit Nuenen

NUENEN - De lijst met vrijwilligersactiviteiten van Coby de Zeeuw (81) in de Nuenense gemeenschap is lang. Zelden trad zij daarbij op de voorgrond. Woensdag kreeg ze tijdens het jaarfeest van de Dorpswerkplaats door burgemeester Maarten Houben de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld vanwege haar onbaatzuchtige bijdragen. 

Er werd nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan. Al sinds 1994 was ze actief bij de seniorenvereniging Nuenen Senergiek als bestuurslid en als gastvrouw in d’n Inloop en bij maandblad Trefpunt.

Al 23 jaar zet ze zich in als vrijwilligster en coördinator van diverse hobbygroepen binnen Stichting Dorpswerkplaats Nuenen. Als koorlid van wereldmuziekkoor Keskedee nam ze zitting in vele (feest)commissies.

Zij heeft altijd als coupeuse gewerkt en heeft bij het evenement Nuenen 700 jaar alle kostuums en kleding gemaakt en vermaakt. Ook deed ze dit bij het 400 jarig bestaan van de St. Clemens parochie en bij de manifestatie “Dorp in het Dorp”, met als hoogtepunt het grote historische schouwspel.

Vele jaren was zij de geliefde kampmoeder tijdens de bondskampen van Honk- en Softbal Club Nuenen.