Volledig scherm
Acht brandweermannen kregen dinsdagavond een onderscheiding uit handen van burgemeester Jos van Bree. © Foto Bert Jansen/fotomeulenhof

Lintjesregen voor Geldropse brandweermannen

GELDROP/MIERLO - Acht vrijwilligers van de brandweerpost Geldrop zijn dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De acht brandweermannen die allen meer dan twintig jaar vrijwilliger zijn, kregen uit handen van burgemeester Jos van Bree een koninklijke onderscheiding.

Arjan Bakermans is sinds 1995 brandweerman in Geldrop. Hij maakte meerdere grote incidenten mee. Met die ervaring is hij een steun voor jongere collega’s.

Robert Collart is ploegchef bij de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Hij is daarnaast sinds 1995 vrijwilliger in Geldrop. Collart is werkplekbegeleider, instructeur en examinator.

Jack van den Eijnden is sinds 1993 bij de Geldropse brandweer. Vorig jaar nam hij afscheid. Hij was instructeur en leidde collega’s op tot chauffeur/pompbediener.

Hans Giller is aannemer en sinds 1982 lid van de brandweer. Met zijn kennis van bouw en installaties gaf hij regelmatig de benodigde informatie bij incidenten. Giller was jarenlang lid van de werving en selectiecommissie en was mentor voor nieuwe collega’s.

Theo van Noorwegen heeft sinds 1964 meerdere taken en functies. Hij bediende de hoogwerker, was instructeur, en initiatiefnemer en leider van de jeugdbrandweer in Geldrop. Veel van de jeugdleden zijn doorgestroomd naar de volwassen groep vrijwilligers.

Frank Poels had meerdere functies. Hij was bevelvoerder en officier van dienst.

Arno Schenkels – sinds 1995 vrijwilliger – is gespecialiseerd in het begaanbaar maken van wegen en woningen met behulp van zaag en hoogwerker. Jos Schenkels is 30 jaar vrijwilliger en daarmee één van de oudgedienden. Hij was chauffeur en gespecialiseerd in het oplossen van problemen met liften. Schenkels was jarenlang bestuurslid van de personeelsvereniging.